OneByte kehittää uusia ohjelmistoja käyttäjälähtöisesti. Parannamme olemassa olevien käyttöliittymien muotoilua käyttäjäystävällisempään suuntaan. Suunnittelemme oikeisiin tarpeisiin ja haluamme, että käyttäjälle jää hyvä mieli. Muun muassa tätä on UX-suunnittelu.

UX tulee sanoista user experience eli käyttäjän kokemus. On olemassa UX-suunnittelijoita, -testaajia, -kehittäjiä, -tutkijoita ja -mitä-tahansa. Kaikessa on kyse siitä, että työntekijä keskittyy jollain tavalla käyttäjän kokemuksen muotoiluun tai sen parantamiseen.

Kokemus on jotain sellaista, mitä ei voi välttämättä sanoin kuvailla tai edes tunnistaa – ainakaan kokija itse. Käyttäjäpsykologia tarjoaa tähän keinoja. Käyttäjiä tutkimalla on mahdollista tehdä johtopäätöksiä esimerkiksi järjestelmien käytettävyydestä mutta myös käyttäjän kokemista tunteista järjestelmää käytettäessä.

Käyttäjäpsykologian teoriat ovat ajattomia alati kehittyvällä teknologiakentälläkin. Vaikka nykypäivänä kaunista designia voisi pitää melkeinpä itsestäänselvyytenä esimerkiksi sovelluskehityksessä ja valmiita ja innovatiivisia UI-malleja on olemassa pilvin pimein, UX-suunnittelun tärkeyttä ei tule unohtaa. Teknologiat kehittyvät aina. Jos nyt kehitämme sovelluksia älypuhelimille, tulevaisuuden teknologia luo mahdollisuuksia suunnitella käyttökokemuksia täysin uusille laitteille tai vaikka virtuaalitodellisuuteen. Esimerkiksi 20 vuotta sitten olisi saattanut olla vaikea arvioida, kuinka sähköautojen lataustolppa tulisi suunnitella niin, että se kestää kaikki sääolosuhteet, vastaa käyttövaatimuksiin ja on helppo käyttää jokaiselle autoilijalle.

Teknologioiden kasvu kasvattaa myös suunnittelukenttää. OneByte on sitoutunut pysymään teknologia-aallon harjalla. Olemme joustava ja kasvuun tähtäävä kumppani kaikissa suunnitteluprojekteissa.